Estetiska utbildningar

REBS utbildningar är endast för legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Hos oss finner du ett brett urval på högkvalitativa kurser, utvecklade av experter med mångårig erfarenhet inom den estetiska skönhetsbranschen världen över. Vi erbjuder även privatundervisning efter dina individuella behov och tider.

Aktuella kurser & workshops
GRUNDKURS FILLER
29 September, 9:00 - 13:00 (STHLM)
3
GRUNDKURS BTX
29 September, 13:00 - 18:00 (STHLM)
-4
Se alla kurs och workshoputbud
 

Våra utbildningar & workshops

Kombinationsbehandlingar är framtiden. Det innebär att patienter aktivt söker efter kliniker som kombinerar fillers med PDO-trådar. Man vill fylla ut rynkor och veck med fillers och samtidigt förbättra hudstrukturen och få ett ansiktslyft med PDO-trådar. Vid en läppbehandling önskas inte bara ökad volym utan även ett lyft av överläppen och sura mungipor. Allt detta åstadkoms enkelt när du kombinerar fillers med PDO-trådar.
En marknadsundersökning från 2021/09* visar att efterfrågan på PDO-trådar växer snabbare än någon annan populär estetisk behandling.

REBS har utbildat i ansiktslyft med PDO-trådar sedan 2013. Många av Sveriges ledande plastikkirurger är utbildade hos REBS.
REBS tillsammans med AAFE **, ledande på estetiska utbildningar i USA är ensamma om att erbjuda kombinationen med fillers och PDO-trådar i samtliga fillerskurser.

* Medgaget 2019/07 Medgaget/2021/09
**American Academy of Facial Esthetics

AVANCERAD FILLERKURS LÄPPAR

Vår läppkurs lär ut flera olika tekniker och trender.

Boka Kurs

AVANCERAD FILLERKURS TEAR TROUGH & NÄSA

För dig som arbetat i minst två år med fillers och vill bli expert.

Boka Kurs

AVANCERAD FILLERKURS VOLYM

Du lär dig skapa volym i kinder och även att skapa en käklinje hands-on.

Boka Kurs

AVANCERAD KURS BTX

För dig som gått grundkursen och vill lära dig off-label indikationer som gummy smile och bunny lines hands-on.

Boka Kurs

AVANCERAD KURS TRÅDLYFT

För dig som gått Trådlyft Grundkurs.

Boka Kurs

CARBOXY GRUNDKURS

En koldioxidbehandling - Carboxy Therapy - för flera indikationer.

Boka Kurs

EXPERTKURS KEMISK PEELING

För dig som gått avancerad kurs, är läkare och vill gå vidare med den starkaste peelingen på marknaden hands-on.

Boka Kurs

GRUNDKURS BTX

Som nybörjare lär du dig behandla tre olika zoner med hands-on.

Boka Kurs

GRUNDKURS FILLER

En kurs för nybörjare i fillers med hands-on.

Boka Kurs

Grundkurs Sklerosering

En kurs där du lär dig behandla ådernät (telangiektasi)

Boka Kurs

GRUNDKURS TRÅDLYFT

En kurs för dig som har vana att arbeta med fillers och nu vill komplettera med trådar hands-on.

Boka Kurs

SÄKERHETSKURS

En kurs där vi fördjupar oss i danger zones samt att agera rätt vid komplikationer. Du får även kunskaper i den nya lagen om estetiska injektionsbehandlingar.

Boka Kurs

VERKSAMHETSCHEF

Den nya lagen som reglerar estetiska behandlingar ställer stora krav på dig som Verksamhetschef. Med denna kurs är du helt förberedd för dina nya uppgifter.

Boka Kurs

I alla kurser ingår kursmaterial och vi går alltid igenom hur du skall gå tillväga vid eventuella komplikationer.

Om våra utbildningar

REBS utbildningar är endast för legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska. Hos oss finner du ett brett urval på högkvalitativa kurser, utvecklade av experter med mångårig erfarenhet inom den estetiska skönhetsbranschen världen över. Vi erbjuder även privatundervisning efter dina individuella behov och tider.

Vanliga frågor & svar om våra kurser

Endast legitimerade läkare, tandläkare och sjuksköterska enligt lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar som kommer att gälla f.o.m. juli 2021.
REBS utbildar mestadels i Stockholm men även i Malmö, Göteborg och Udevalla.
På REBS hemsida finns alla kurser upplistade. Du fyller i bokningsformuläret till den önskade kursen och skickar till oss.
Har du klarat av alla moment in din kurs så är du berättigad till ett certifikat utfärdat av REBS.
Går du en heldagskurs så ingår frukost, lunch samt fika på eftermiddagen. Är kursen halvdag så ingår alltid smörgås samt fika.
Under en fillerkurs går REBS igenom alla de ledande varumärkena på marknaden med grundlig information på individuell teknologi. Du övar med fillern Stylage samt BiSoft från franska Laboratoires Vivacy. Vid vår muskelavslappnande medel (btx) kurs arbetar du med ett välkänt varumärke som har många dokumenterade studier och som är ledande bland estetiska behandlare världen över. I alla kurser inom kemisk peeling används produkter från CE medicinskt märkta Skintech samt inom mesoterapi deras serie RRS.
Vid alla kurser ordnar REBS för modellerna som du övar på. Kommer du för en privatkurs så är det du själv som ordnar modell/er. Om så önskas kan vi givetvis hjälpa till att ordna modell.
REBS är ett råd som värnar för en säker estisk bransch och har arbetat under många år för att komma dit vi är idag. I juli 2021 kommer lagen om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar. Den ger både dig som legitimerad behandlare samt din patient, säkerhet. Med en utbildning hos REBS lär du dig att utföra behandlingar korrekt med alla säkerhetsåtgärder som krävs. Undervisningarna är alltid uppdaterade med det allra senaste då utbildarna kontinuerligt går vidareutbildningar. Efter kursen fortsätter REBS att stödja dig och besvarar alltid frågor som kan dyka upp med tiden.
Vi erbjuder privatkurser efter dina behov. Kontakta oss på 08-544 853 00.
I alla kurser ingår kursmaterial.
Vid alla kurser med fillers får du med dig ett startpaket för att direkt komma igång. Grundkurs fillers: vit markeringspenna, läkarrock, spegel, journal för samtycke, patientjournal, 2 ml BiSoft M, 2 ml BiSoft XL. Läppkurs: vit markeringspenna, journal för samtycke, patientjournal, 1 ml BiSoft Lips, 4 ml Bisoft M Volymkurs fillers: vit markeringspenna, journal för samtycke, patientjournal, 2 ml BiSoft XL, 5 Magic Needle Canulla 22G 57.
Om du har gått en utbildning hos REBS så kan du ansöka om certifiering. REBS godkänner även utbildningar, fortfbildningar samt workshops av InjectAcademy, IMCAS, AMWC, MCA LIVE, Laboratoires Vivacy, Galderma, Allergan, Teoxane. Hur skaffar jag en försäkring? Efter kurs hos oss kan du ansöka om REBS Estetiska försäkring. Den täcker alla typer av estetiska behandlingar med bl.a. injektioner/PDO-trådar/kemisk peeling/laser, IPL som du är certifierad i inom REBS. Du kan även lägga till extraförsäkring för lokal, egendom som maskiner och lager mm.